ŽFBH INFO - Bilten

Aktuelni 

 Prethodni

   
 
Naslovnica
Dobro došli na Web stranicu Željeznica Federacije BIH PDF Ispis E-mail
Vijesti

    

Saopštenje za javnost      

Dana 15.06.2017. godine  uvodi se u saobraćaj sezonski brzi putnički voz broj 1722/1723 na relaciji Sarajevo- Čapljina- Sarajevo, koji u stanici Čapljina ostvaruje vezu na autobusku linijiu autobusima Autoherc d.o.o  Grude,  za  pravac Neum i Makarsku sa sljedećim vremenima polaska/dolaska i usputnim stajanjima:

         Relacija            Vrijeme polaska iz Čapljine   Vrijeme dolaska U Neum   
 Čapljina - Neum      10 sati i 15 minuta 11 sati i 20 minuta

 Prihvat i iskrcaj putnika u Neumu će biti na stajalištu „Magistrala“ u ulazu u Neum sa magistralnog puta Opuzen – Neum.

Cijena vozne karte autobusom na relaciji Čapljina -Neum iznosi............. ....6,00 KM

Ukupna cijena vozne karte (voz+ autobus) Sarajevo- Neum iznosi.............20,30 KM

Cijena povratne karte autobusom na relaciji Čapljina-Neum iznosi............10,00 KM

Ukupna cijena povratne vozne karte (voz+autobus) Sarajevo- Neum..........33,30 KM

SAZNAJTE VIŠE >>  


  

BH vozom ponovo prema jugu      

Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine obavještavaju javnost da će od četvrtka, 08. juna 2017. godine, ponovo u redovan putnički saobraćaj biti uvedeni brzi putnički voz  Sarajevo- Čapljina-Sarajevo sa polaskom u 16:26 sati iz Sarajeva za Čapljinu i lokalni putnički voz Sarajevo-Konjic-Sarajevo sa polaskom u 15:49 sati iz Sarajeva za Konjic. 

Redovni brzi voz iz Čapljine će polaziti svakog jutra u 05:52 sati, a u Sarajevo će stizati u 08:32 sati. Iz Sarajeva prema Čapljini, polazak voza je u 16:26 sati, a u Čapljinu će stizati u 19 sati. U narednim danima, lokalni voz iz Konjica će polaziti svakog jutra  u 05:19 sati, a u Sarajevo će stizati u 06:42 sati, dok je iz Sarajeva prema Konjicu  polazak voza u 15:49 sati, a u Konjic će stizati u 17:12 sati.

 

SAZNAJTE VIŠE >>  


 

Željezničari ugostili učenike "Šeste osnovne škole" sa Ilidže

Željeznice Federacije BiH bile su domaćin učenicima trećih razreda „Šeste osnovne škole“ sa Ilidže koji su posjetili Željezničku stanicu Sarajevo 18.04.2017. godine, s ciljem da saznaju što više o željezničkom saobraćaju

 

SAZNAJTE VIŠE >> 


 

 Posebna vožnja "BH vozom " za 200 srednjoškolaca   

Željeznice Federacije BiH organizovale su 14.04.2017. godine posebnu vožnju „BH vozom“ na relaciji Sarajevo-Mostar-Sarajevo za učenike Željezničkog školskog centra iz Sarajeva. Blizu 200 učenika i njihovih profesora uživalo je u ugodnoj vožnji i komforu koji pruža ovaj savremeni voz.

   

 

SAZNAJTE VIŠE >> 


 

BH voz prevezao 15.000 putnika  

Dana 20.02.2017. godine, BH voz u čijem sastavu su savremeni Talgo vagoni, prevezao je 15-hiljaditog putnika. S obzirom na to, da BH voz saobraća samo na relaciji Sarajevo-Doboj-Sarajevo, Željeznice FBiH su zadovoljne sa brojem prevezenih putnika.

talgo voz 

SAZNAJTE VIŠE >> 


 

Smanjene cijene rezervacija na Talgo kompozicijama.

Nakon velikog broja zahtjeva naših cjenjenih putnika odlučili smo umanjiti cijenu rezervacije sjedišta za putovanja talgo kompozicijama na relaciji Sarajevo-Doboj-Sarajevo. Cijena rezervacije u jednom smjeru sada iznosi 1.00 KM umjesto dosadašnjih 3.00KM. 

SAZNAJTE VIŠE >> 


 

 Red vožnje za 2016/2017

Željeznice Federacije BiH obavještavaju javnost da u nedjelju 11.12.2016. godine stupa na snagu novi Red vožnje ŽFBiH i važi do 09.12.2017.godine.

SAZNAJTE VIŠE >>


 

 Talgo garniture u redovnom saobraćaju

start fotogalerije

Talgo vozovi krenuli su na relaciji Sarajevo - Doboj - Sarajevo od 26.09.2016 godine. Novi savremeni putnički voz nosi naziv "BH voz". 

Planirano je da se trenutna linija produži i do Banje Luke. Na ovoj relaciji bit će omogućeno i putnicima iz Tuzle koji putuju za Sarajevo i obratno, da imaju kvalitetnu konekciju  u Doboju na „BH voz“, čime bi se praktično i Tuzla uključila u ovaj projekat. Također, po završetku remonta tzv. „južne pruge“, planirano je  uvođenje „BH voza“ i na relaciji Sarajevo-Mostar-Čapljina, a u ljetnjem periodu i na relaciji Sarajevo-Ploče.

U toku su pregovori sa Hrvatskim željeznicama da se „BH voz“ uvede i na međunarodnoj liniji Sarajevo-Zagreb i  to stupanjem na snagu novog reda vožnje za 2016/2017.  u decembru ove godine.

Više slika sa Talgo vožnji. 


 

 

Posebna ponuda

Za više informacija kliknite ovdje .

  Hvala što koristite usluge Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine.

 

 

 

 

Tko je Online

Web stranica je prilagođena za rezoluciju 1280x1024, IE 7