ŽFBH INFO - Bilten

Aktuelni 

 Prethodni

   
 
Naslovnica
Dobro došli na Web stranicu Željeznica Federacije BIH PDF Ispis E-mail
Vijesti

Željezničari ugostili učenike "Šeste osnovne škole" sa Ilidže  

 Željeznice Federacije BiH bile su domaćin učenicima trećih razreda „Šeste osnovne škole“ sa Ilidže koji su posjetili Željezničku stanicu Sarajevo 18.04.2017. godine, s ciljem da saznaju što više o željezničkom saobraćaju

 

SAZNAJTE VIŠE >> 


 

 Posebna vožnja "BH vozom " za 200 srednjoškolaca  

Željeznice Federacije BiH organizovale su 14.04.2017. godine posebnu vožnju „BH vozom“ na relaciji Sarajevo-Mostar-Sarajevo za učenike Željezničkog školskog centra iz Sarajeva. Blizu 200 učenika i njihovih profesora uživalo je u ugodnoj vožnji i komforu koji pruža ovaj savremeni voz.

   

 

SAZNAJTE VIŠE >> 


 

 

BH voz prevezao 15.000 putnika  

Dana 20.02.2017. godine, BH voz u čijem sastavu su savremeni Talgo vagoni, prevezao je 15-hiljaditog putnika. S obzirom na to, da BH voz saobraća samo na relaciji Sarajevo-Doboj-Sarajevo, Željeznice FBiH su zadovoljne sa brojem prevezenih putnika.

talgo voz 

SAZNAJTE VIŠE >> 


Smanjene cijene rezervacija na Talgo kompozicijama.

Nakon velikog broja zahtjeva naših cjenjenih putnika odlučili smo umanjiti cijenu rezervacije sjedišta za putovanja talgo kompozicijama na relaciji Sarajevo-Doboj-Sarajevo. Cijena rezervacije u jednom smjeru sada iznosi 1.00 KM umjesto dosadašnjih 3.00KM. 

SAZNAJTE VIŠE >> 


 

 Red vožnje za 2016/2017

Željeznice Federacije BiH obavještavaju javnost da u nedjelju 11.12.2016. godine stupa na snagu novi Red vožnje ŽFBiH i važi do 09.12.2017.godine.

SAZNAJTE VIŠE >>


 Talgo garniture u redovnom saobraćaju

start fotogalerije

Talgo vozovi krenuli su na relaciji Sarajevo - Doboj - Sarajevo od 26.09.2016 godine. Novi savremeni putnički voz nosi naziv "BH voz". 

Planirano je da se trenutna linija produži i do Banje Luke. Na ovoj relaciji bit će omogućeno i putnicima iz Tuzle koji putuju za Sarajevo i obratno, da imaju kvalitetnu konekciju  u Doboju na „BH voz“, čime bi se praktično i Tuzla uključila u ovaj projekat. Također, po završetku remonta tzv. „južne pruge“, planirano je  uvođenje „BH voza“ i na relaciji Sarajevo-Mostar-Čapljina, a u ljetnjem periodu i na relaciji Sarajevo-Ploče.

U toku su pregovori sa Hrvatskim željeznicama da se „BH voz“ uvede i na međunarodnoj liniji Sarajevo-Zagreb i  to stupanjem na snagu novog reda vožnje za 2016/2017.  u decembru ove godine.

Više slika sa Talgo vožnji. 


 

 

Posebna ponuda

Za više informacija kliknite ovdje .

 


 

Zbog remonta pruge, putnički vozovi na relaciji Čapljina - Sarajevo - Čapljina ne saobraćaju do daljnjeg, odnosno do okončanja remonta pruge

  Hvala što koristite usluge Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine.

 

 

 

 

Tko je Online

Gostiju online: 4
Web stranica je prilagođena za rezoluciju 1280x1024, IE 7