ŽFBH INFO - Bilten

Aktuelni 

 Prethodni

   
 
Press - Događaji PDF Ispis E-mail

10.06.2015.

 

Prevoz robe u vrijeme remonta pruge Sarajevo-Bradina

 

 na pruzi Sarajevo-Čapljina, dionica Sarajevo-Bradina, već je počeo remont pruge u periodu od 14.01.2015. godine do 14.04.2016. godine. Tim povodom dana 10.06.2015. godine u zgradi Direkcije ŽFBiH u Sarajevu, održan je radno-konsultativni sastanak predstavnika Željeznica FBiH i komitenata: GIKIL Lukavac, Arcelor Mittal Zenica, Luka Ploče, Željeznice RS, HŽ Cargo i Alumina d.o.o. Zvornik. Tema sastanka bila je „Prevoz robe u vrijeme remonta pruge  Sarajevo-Bradina 2015/2016“.

 

Cilj sastanka je da se  obezbjedi što efikasnije izvršenje predviđenog prevoza roba u otežanim okolnostima cikličnih prekida  željezničkog saobraćaja na pomenutoj dionici u trajanju od 10 do 30 sati i to u periodu od 14 mjeseci, a koji su definisani na osnovu Ugovora sa izvođačem remonta pruge.

Predsjednik Uprave-Generalni direktor  ŽFBiH, mr.sci. Nijaz Puzić zaključio je da je ovo  zajednički posao i interes svih učesnika sastanka, te da je neophodno ostvariti otvorenu saradnju i pomoć, koji podrazumijeva potpunu koordinaciju, saradnju i stalnu komunikaciju svih strana u cilju ostvarivanja dogovorenih obaveza.

 

Usaglašen stav učesnika sastanka je da će željezničke kompanije  formirati operativne timove koji će na osnovu potreba komitenata za utvrđenim količinama roba, izraditi planove i redove vožnji za vrijeme trajanja remonta pruge.

  

 

 

 
« Prethodna   Sljedeća »
Web stranica je prilagođena za rezoluciju 1280x1024, IE 7