24 June 2024

Održan sastanak Željeznica Federacije BiH i Regulatornog odbora željeznica BiH

ŽFBiH

U prostorijama Željeznica Federacije BiH u Sarajevu juče je održan radni sastanak Uprave Željeznica Federacije BiH i Regulatornog odbora za željeznice BiH. Razgovarano je o predstojećim koracima Željeznica Federacije BiH na putu prilagodbe zahtjevima koje nalažu domaće zakonodavstvo, okvirna saobraćajna politika, OTIF regulative i EU Direktive.

Ovom prilikom predstavnici Regulatornog odbora uručili su predstavnicima Željeznica Federacije BiH Licencu za pružanje usluga željezničkog prevoza i ECM Certifikat. Također, Centralnoj  radionici Rajlovac dodijeljen je Certifikat za radionicu zaduženu za održavanje električnih lokomotiva serije 441. Certifikatom se potvrđuje da je sistem održavanja radionice zadužene za održavanje električnih lokomotiva serije 441 prihvaćena unutar države Bosne i Hercegovine  ugovornice OTIF-a u skladu sa ATMF-om i Pravilnikom 241. OTIF je usklađen sa EU direktivama.

Centralna radionica Rajlovac je prva certificirana radionica na prostoru bivše Jugoslavije.

Ovim Certifikatom stekla je kako domaći tako i međunarodni kredibilitet u održavanju električnih  vučnih željezničkih vozila, a time postala  ozbiljan konkurent ostalim radionicama tog tipa na jedinstvenom željezničkom tržištu Evrope i regiona.

Credit card security / Terms of use / Privacy statement

Railways of the Federation of Bosnia and Herzegovina ©2024