24 June 2024

Predmet: Demant povodom teksta u „Dnevnom avazu“ objavljenom 15.03.2012. godine pod naslovom „Bijedić prozvao Upravu da se izjasni o aferama“

ŽFBiH

Povodom kontinuirano tendencioznog i zlonamjernog pisanja „Dnevnog avaza“ o poslovanju ŽFBiH, koje je kulminiralo 15.03.2012. godine objavljivanjem teksta pod naslovom „Bijedić prozvao Upravu da se izjasni o aferama“, Željeznice FBiH energično i oštro odbacuju sve navedene optužbe iznesene na račun predsjednika Uprave-generalnog direktora ŽFBiH dr.sc. Nedžada Osmanagića.

Kao mnogo puta do sada, JP Željeznice FBiH ističu da posluju transparentno i po zakonu, o čemu su u svakom trenutku spremne pružiti dokaze svim relevantnim institucijama. Upravo takva poslovna politika koju provodi prvi čovjek ŽFBiH dr. Osmanagić razlog je kontinuiranih napada od strane određenih struktura kojima ne odgovara stabilnost i transparetnost u poslovanju ovog javnog preduzeća, što je postignuto u mandatu dr. Osmanagića.

Iz tog razloga, ŽFBiH pozivaju sve nadležne organe da istraže kome nije u interesu ispravno, transparentno i uspješno poslovanje ovog javnog preduzeća, a za svako tendenciozno i neutemeljeno narušavanje ugleda kako ŽFBiH tako i Predsjednika Uprave, ŽFBiH će zaštitu svojih prava potražiti pred nadležnim sudskim organima.

Credit card security / Terms of use / Privacy statement

Railways of the Federation of Bosnia and Herzegovina ©2024