24 June 2024

UIC-ov konkurs za dječiji crtež na temu sigurnosti na željezničko-cestovnim prelazima

ŽFBiH

U povodu Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima na željezničko-cestovni prelazima (ILCAD), koji će biti obilježen 07. juna 2012.godine, Međunarodna željeznička unija (UIC) organizira drugi međunarodni konkurs za dječiji crtež na temu sigurnosti na željezničko-cestovnim prijelazima.

Kao članica UIC-a, Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine pozivaju sve vaspitno-obrazovne institucije i organizacije da uključe najmlađu populaciju u ovaj konkurs i na taj način podignu svjesnost djece o opasnostima na željezničko-cestovnim prelazima.

Kampanja ILCAD održava se četvrtu godinu zaredom, a njome se podiže svjesnost vozača i pješaka o rizicima na željezničko-cestovnim prelazima i na taj se način mijenja njihovo ponašanje.

Konkurs je otvoren u dvije kategorije i to od četiri do sedam godina, te od osam do 12 godina. Krajnji rok za slanje crteža je 10. maj. Svi crteži trebaju biti crtani rukom, skenirani i poslani u visokoj rezoluciji na internetsku stranicu http://www.ilcad.org/Kids-Corner,149.html. Nagrađeni crteži bit će objavljeni na stranici ILCAD-a www.ilcad.org prije 07.juna, kako bi se mogli koristiti tokom kampanje ili na događanjima na željezničko-cestovnim prelazima.

Credit card security / Terms of use / Privacy statement

Railways of the Federation of Bosnia and Herzegovina ©2024