30 May 2024

Željezničari iz PP Mostar uputili konvoje pomoći

Željezničari PP Mostar

Povodom velikih šteta izazvanih poplavama i odronima, kako na imovini Željeznica Federacije BiH, tako i na imovini uposlenih, željezničari u Poslovnom području Mostar organizirali su se i pomogli kolegama u Poslovnom području Zenica.

Nakon što su vidjeli katastrofično stanje u ugroženim područjima, u manje od 24 sata, djelatnici su putem rukovodstva Područja i postojećih podružnih sindikata sproveli u djelo akciju kupovanja i prikupljanja najosnovnijih životnih namirnica za kolege u PP Zenica.

Kupljeni su voda, hrana, sanitarni i higijenski materijal, rukavice, lopate i tako dalje, i u utorak su dva kamiona iz Mostara dopremljena i predata kolegama u Zenicu.

Osim navedene pomoći, u utorak je također u Zenicu, došlo 20 radnika građevinske Službe iz Područja Mostara koji će ostati potreban broj dana pomažući kolegama na čišćenju i sanaciji pruge.

Ovo je mali doprinos u savladavanju nesreće koja je zadesila kolege u ugroženim područjima, ali željezničari iz PP Mostar htjeli su pokazati spremnost na pomoć svima kome je potrebna i koliko je u našim mogućnostima.

Credit card security / Terms of use / Privacy statement

Railways of the Federation of Bosnia and Herzegovina ©2024