24 Juni 2024 godine

Američki ambasador u BiH, Eric Nelson, Talgo vozom stigao u Mostar

U periodu od 27. septembra do 29. septembra, na području grada Mostara, u skladu sa planom aktivnosti NATO NICS projekta „Napredna regionalna koordinacija u nesrećama“ za 2021. godinu, organizovane su i izvedene terenske vježbe za korištenje NICS sistema „NICS Mostar 2021”. Cilj vježbe je osposobljavanje spasilačkih službi zaštite i spašavanja, te razmjena informacija sa Oružanim snagama BiH tokom pomoći civilnim strukturama u Bosni i Hercegovini u odgovoru na nesreću.

Završnici pokazne vježbe “NICS Mostar 2021” prisustvovale su brojne zvanice i predstavnici struktura koji su učestvovali u ovom procesu, među kojima i američki ambasador Eric Nelson, koji je u Mostar stigao našim Talgo vozom iz Sarajeva. Tokom svoje misije u Bosni i Hercegovini, ambasador Nelson se istaknuo kao osoba koja istinski vjeruje u Bosnu i Hercegovinu i često koristi priliku da promoviše našu zemlju, naš narod i našu talentovanu omladinu.

 

Slika 1. Ambasador Eric Nelson sa uposlenikom Željeznica Federacije BiH (preuzeto sa Linkedin profila ambasadora Erica Nelsona)

Svoje “putovanje do posla”, kako ga je sam nazvao u objavi na Linkedin profilu, potkrijepio je divnim fotografijama nastalim tokom putovanja i zahvalio se Željeznicama Federacije Bosne i Hercegovine na posebnom iskustvu.

Slika 2. Fotografija nastala tokom putovanja Talgo vozom (preuzeto sa Linkedin profila ambasadora Erica Nelsona)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ponosni smo i počastvovani što je ambasador Nelson koristio naše usluge prijevoza. Hvala Vam na podršci i promociji putničkog saobraćaja Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine.