24 Juni 2024 godine

I najmlađi uživaju u putovanju vozom

“Mi volimo da istražujemo svijet, a vozovi su prozori svijeta. Hvala Željeznicama FBiH” – napisala su djeca i odgajatelji Vrtića „Leptirić“ na rukom napravljenoj zahvalnici koju su uručili našim uposlenicima koje su upoznali tokom posjete Željezničkoj stanici Sarajevo. Ove najdraže putnike prevozili smo početkom juna na relaciji Sarajevo – Pazarić – Sarajevo, a dan ranije vozili smo učenike Osnovne škole „Malta”.

Šef stanice Sarajevo Reuf Hadžić poželio je dobrodošlicu djeci iz Vrtića “Leptirić”

Posjete Željezničkoj stanici Sarajevo postale su uobičajene među djecom predškolskog i školskog uzrasta. Čast i zadovoljstvo nam je da na ovaj način učestvujemo u edukaciji djece o željezničkom saobraćaju, ekološkim prednostima putovanja vozom, važnosti sigurnosnih mjera u željezničkom saobraćaju, kao i o zanimanjima koja su prisutna na našim željeznicama.

Kupovina karte na blagajni

Prilikom posjete stanici djecu upoznajemo sa ulogama i poslovima šefa stanice, blagajnika, otpravnika vozova, konduktera i mašinovođa,  te nudimo mogućnost slikanja pored stare parne lokomotive, što gotovo uvijek bude popraćeno zanimljivim pričama o parnim lokomotivama.

Povjerenje i uzbuđenje naših najmlađih putnika, inspiriše Željeznice FBiH da budu svakim danom sve bolje. Nadamo se da smo opravdali njihovo povjerenje i očekivanja, te se radujemo dočeku novih generacija putnika i zaljubljenika u putovanja željeznicom.

Slikanje pored parne lokomotive

Za sve informacije i organizaciju možete nas kontaktirati na [email protected] ili na broj telefona 033/477-833.

Radujemo se budućoj saradnji i ugodnu vožnju vam želimo!