24 Juni 2024 godine

Nadzorni odbor ŽFBiH ocijenio dosadašnju saradnju sa Upravom ŽFBiH izuzetno uspješnom!

Nadzorni odbor ŽFBiH

Predstavnici Nadzornog odbora ŽFBiH i Uprave ŽFBiH održali su 17.12.2014. godine u Sarajevu 17. i posljednju sjednicu u tekućoj godini. Nakon što su razmotrili aktuelnu problematiku, učesnici sjednice ocijenili su dosadašnji rad Nadzornog odbora izuzetno uspješnim, naročito zbog činjenice da su, odmah po konstituiranju, suočeni sa nizom zaostataka, jer su ŽFBiH čak 11 mjeseci poslovale bez Nadzornog odbora.

Uprkos svemu, Nadzorni odbor ŽFBiH donio je, tokom 17 održanih sjednica, niz odluka od kojih su najznačajnije: Odluka o VII izmjenama i dopunama Statuta JP ŽFBiH, Odluka o XIII izmjenama i dopunama Pravilnika o radu JP ŽFBiH i Odluka o prečišćenom tekstu Pravilnika o radu.

Jedna od otežavajućih okolnosti za rad Nadzornog odbora bila je i činjenica da su ŽFBiH duži vremenski period poslovale bez Uprave, što je značajno otežavalo i usporavalo tehnološke procese. Konačnim imenovanjem Uprave ŽFBiH ostvarili su se preduslovi da se ovo javno preduzeće, zajedno sa Nadzornim odborom, u punom kapacitetu stavi na raspolaganje bh. privredi i društvu.