30 Maj 2024 godine

Novi automatski uređaji za osiguranje ŽCP u Gradu Lukavcu

Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine su u utorak 09.05.2023. godine pustile u rad dva nova automatska uređaja za regulisanje saobraćaja sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima na dva željezničko-cestovna prelaza u Gradu Lukavcu.

 

U rad je pušten automatski uređaj za regulisanje saobraćaja sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima na željezničko – cestovnom prelazu Bistaračka ulica u km 11+242 željezničke pruge Tuzla – Doboj, odnosno, u ulici 8. marta u Lukavcu, kao i automatski uređaj za regulisanje saobraćaja sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima na željezničko – cestovnom prelazu Bistarac u km 9+078 željezničke pruge Tuzla – Doboj, u naselju Bistarac u Lukavcu.

 

Puštanje u rad ovih modernih uređaja, doprinijet će povećanju sigurnosti u odvijanju željezničkog i cestovnog saobraćaja i podići nivo sigurnosti na željezničko-cestovnim prelazima.

Svi učesnici u saobraćaju dužni su poštovati postavljenu cestovnu i željezničku signalizaciju na mjestu ukrštanja u nivou željezničke pruge i ceste.