17 Juli 2024 godine

ŽFBiH potpisale ugovore u vrijednosti od 785 hiljada KM

Potpisani ugovori

Željeznice Federacije BiH na čelu sa predsjednikom Uprave mr.sci. Nijazom Puzićem potpisale su 03.12.2014. godine ugovore o javnoj nabavci roba sa šest firmi od kojih su četiri domaće. Ukupna vrijednost ugovora iznosi cca 785 hiljada KM, a potpisani su sa firmama MINEL GENERAL ELECTRIC d.o.o. Beograd, METALKA d.o.o. Sarajevo, ELEKTROREMONT d.d. Banovići, SMAL KOMERC d.o.o. Sarajevo, ZAGREB SIGNAL d.o.o. Zagreb i FINING d.o.o. Gračanica.

Sklopljeni ugovori odnose se na nabavku rezervnih dijelova za opravku lokomotiva serije 441 i E 52500, nabavku gumeno metalnih elemenata za održavanje šinskih vozila, pružanje usluga revizijevučnih motora, nabavku maziva, ulja i srodnih industrijskih proizvoda, nabavku rezervnih dijelova za putni prelaz tipa BOMBARDIER, te nabavku krana za radionicu u Čapljini nosivosti 20 tona i krana za radionicu u Zenici nosivosti 25 tona.

Za sve ugovore provedeni su postupci javne nabavke, a njihova realizacija omogućit će Željeznicama FBiH nastavak tehnološih procesa, odnosno, redovno i sigurno snabdijevanje bh. privrednih subjekata i društva u cjelini.